Hot Stone Massage :

 

 

De Hot Stone Massage is zowat de populairste massage, zowel bij mannen als vrouwen. De diepe thermische werking geeft een groot gevoel van welzijn.

 

Zoals het woord het zelf zegt is een hot stone massage, een massage met hete stenen. De stenen hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. De stenen die gebruikt worden zijn afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door wind en water. Er worden grote en kleine stenen gebruikt.

 

Hieronder treft u informatie over de meest gangbare en gebruikte manier van de Hot Stone massage aan.

 

Eerst worden er een aantal stenen op en naast u neergelegd. Deze stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingemasseerd met olie om de stenen goed te laten glijden over de huid. De massage bestaat voornamelijk uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen.

Door de combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan de masseur dieper in het spierweefsel komen wat de massage of behandeling veel effectiever maakt. Een Hot Stone Massage draagt hiermee bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en kan het lichaam meer in balans brengen.

 

De Hot Stone Massage is met name geschikt voor of bij :

F     Spanningen

F     Stress (maar zeker niet bij Burnout)

F     Spierproblemen

F     Gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)

F     Spijsverteringsproblemen

F     Slechte of minimale doorbloeding

F     A.D.H.D.

F     Algemene moeheid en/of lusteloosheid

 

Maar ook “natuurlijk bovenal” voor mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hot Stone Massage.

 

!!   De Hot Stone Massage is een geweldige massage maar helaas niet voor iedereen geschikt. Kijk voor meer informatie hierover bij contra-indicaties.

 

 

U hoeft niets te voorzien, handdoek e.d. worden uiteraard voor u voorzien.

Gelieve 10 minuten van te voren aanwezig te zijn.